Op de hoogte blijven van de verhalencafés?

Meld je aan voor de nieuwsbrief. Je ontvangt informatie over de komende cafés, de thema’s en de verhalen!

Samen het verhaal van Zwolle vertellen.

Door groeiende tegenstellingen staat het sociale weefsel in de stad onder druk. Zowell wil daarom mensen uit verschillende bubbels bij elkaar brengen. Dat doen we in een verhalencafé omdat mensen elkaar weer vinden als ze elkaars verhaal horen.

“The shortest distance between two people is a story.”

Zowell, het Zwolse platform voor verhalen over kleine momenten met grote impact, brengt daarom met verhalencafés mensen van verschillende pluimage bij elkaar. De eerste serie van verhalencafés vond plaats in de eerste helft van 2017 in een reeks van vier bijeenkomsten. Het waren ontmoetingen tussen bijvoorbeeld studenten en kloostergangers, ondernemers en daklozen of tussen Surinaamse moslims en groene vogels. Op de vijfde en laatste bijeenkomst in  juni waren alle deelnemers en andere liefhebbers van verhalen uitgenodigd.

Resultaten verhalencafé

Het verhaal van het eerste verhalencafé kun je hier lezen: Leven met huid en haar >>.
Het tweede verhaal vind je hier: Eat, pray, love >>.
De derde ontmoeting was een gesprek zonder drempels >>.

De special van Zowell, een magazine over “Samen het verhaal van Zwolle vertellen’ vind je hier >>.

Bij Deltion hielden we 21 juni de Grande Finale van de verhalencafés. Om de magie verder te brengen hebben we van deze ontmoeting een film gemaakt >>.

Mogelijkheden verhalencafés voor u

Groeiende tegenstellingen vragen andere ontmoetingen en werkwijzen. Verhalen verbinden mensen. Wij kunnen u helpen om voorbij tegenstellingen te gaan in uw organisatie, tussen groepen of in uw gemeente. Een verhalencafé kan een mooie ontmoeting tussen directie en werkvloer opleveren of diversiteit binnen uw organisatie ondersteunen. Het kan ook een waardevol teamuitje worden. Met een verhalencafé kan u bovendien nog een stap verder gaan. Dan laten we deelnemers vanuit de nieuwe verbinding samen plannen maken en concrete acties ondernemen. Voor hun organisatie, de gemeente, hun wijk of nieuwe ontmoetingen.

Contact en partners

Wilt u op de hoogte blijven, houdt dan onze website in de gaten of stuur een mailtje naar kirsten@zowell.nl . Krijn Korver, Hilke ten Duis, Frederique ter Dorsthorst en Kirsten Notten vormen het kernteam. Samen hebben ze een brede ervaring voor vertellingen, organisatieverandering, beleidsontwikkeling en communitybuilding.

Partners in dit project zijn o.a.: Dominicanenklooster, Deltion College, Moskee Miesbahoel, Leger des Heils, Groene Loper, Rotary Ommen-Dedemsvaart: leden uit Zwolle e.o., Gereformeerde kerk De Fontein, Travers Welzijn.

De eerste serie verhalencafés zijn mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds en Initiatiefrijk Zwolle.

Kirsten Notten

Author Kirsten Notten

STORYTELLER EN STRATEEG | Mensen kunnen samen bergen verzetten. Laten we daar meer verhalen over vertellen.

More posts by Kirsten Notten

Join the discussion 3 Comments

Leave a Reply