Samen soep koken, lekker eten, muziek, oeroude mythen en eigen verhalen

Mensen maken er geregeld een potje van. Ondanks goede bedoelingen kunnen conflicten thuis of in een groep uit de hand lopen en laten we de vrede in de soep lopen. Op wereldschaal leidt het tot oorlog en mensen die vluchten.

De kortste weg tussen twee mensen is een verhaal. Verbinding is altijd weer mogelijk. Daar kunnen we in ons eigen leven mee aan de slag. Terwijl we uien snijden en selderij hakken, luisteren we naar oeroude verhalen over oorlog en vrede en delen we momenten van hoop. Zo hebben we een ander potje op het vuur staan. Al kokend laten we ook letterlijk vrede in de soep lopen. En die eten we op!

Neem iets mee voor vrede in de soep

We vragen iedereen iets voor in de soep: van wortels, ui, room, basilicum, linzen, kokos, pompoen, knoflook, koriander, kikkererwten, wijn tot curriekruiden. Neem mee wat jij lekker vindt in de soep. Met de ingrediënten die ieder meeneemt, maken we soep. Oh ja, het wordt een vegetarische soep.

Praktisch

Woensdag 21 september
Inloop en verzamelen lekkere ingrediënten: 17.45 uur
Vrede in de soep: 18.00- 20.30 uur

Creatieve Coöperatie
Esdoornstraat 3, Zwolle

Jouw Bijdrage:
€5,- en iets lekkers voor in de soep.
Drankjes voor eigen rekening.

Dit vertelcafé wordt georganiseerd door Zowell, Zwolse verhalen over kleine momenten met grote impact voor de vredesweek.

Kirsten Notten & Marlies Tjallingii begeleiden de avond
Aanmelden bij: marliestjallingii@home.nl

Kirsten Notten

Author Kirsten Notten

STORYTELLER EN STRATEEG | Mensen kunnen samen bergen verzetten. Laten we daar meer verhalen over vertellen.

More posts by Kirsten Notten

Leave a Reply