Op de hoogte blijven van de verhalencafés?

Meld je aan voor de nieuwsbrief. Je ontvangt informatie over de komende cafés, de thema’s en de verhalen!

De snelste verbinding tussen twee mensen is een verhaal

Mensen die elkaar ontmoeten en echt met elkaar in gesprek gaan, ontdekken dat ze naast alle verschillen ook veel gemeen hebben. Zowell brengt daarom met verhalencafés mensen van verschillende pluimage bij elkaar.

Deltion studenten, daklozen van de Herberg, leden van de moskee Misbahoel, allochtone vrouwen uit Stadshagen, leden van de Fonteinkerk, bewoners van het Dominicanenklooster, wijkbewoners van de Pierik en ondernemende vrouwen doen met dit project mee. We beginnen de ontmoeting met samen eten. Iedere keer delen we verhalen over een ander thema.

Hier vind het verslag van het eerste verhalencafé in 2019 met studenten en (ex) daklozen over keuzes maken >>.

Resultaten verhalencafés 2017: Samen het verhaal van Zwolle vertellen

Door groeiende tegenstellingen staat het sociale weefsel in de stad onder druk. Zowell heeft daarom mensen uit verschillende bubbels bij elkaar gebracht. Dat deden we in een verhalencafé omdat mensen elkaar weer vinden als ze elkaars verhaal horen.

“The shortest distance between two people is a story.”

Zowell, het Zwolse platform voor verhalen over kleine momenten met grote impact, bracht daarom met verhalencafés mensen van verschillende pluimage bij elkaar. De eerste serie van verhalencafés vond plaats in de eerste helft van 2017 in een reeks van vier bijeenkomsten. Het waren ontmoetingen tussen bijvoorbeeld studenten en kloostergangers, ondernemers en daklozen of tussen Surinaamse moslims en groene vogels. Op de vijfde en laatste bijeenkomst in  juni waren alle deelnemers en andere liefhebbers van verhalen uitgenodigd.

Het verhaal van het eerste verhalencafé kun je hier lezen: Leven met huid en haar >>.
Het tweede verhaal vind je hier: Eat, pray, love >>.
De derde ontmoeting was een gesprek zonder drempels >>.

De special van Zowell, een magazine over “Samen het verhaal van Zwolle vertellen’ vind je hier >>.

Bij Deltion hielden we 21 juni de Grande Finale van de verhalencafés. Om de magie verder te brengen hebben we van deze ontmoeting een film gemaakt >>.

Contact en partners

Wil je op de hoogte blijven, houdt dan onze website in de gaten of stuur een mailtje naar kirsten@zowell.nl . Krijn Korver, Hilke ten Duis, Frederique ter Dorsthorst en Kirsten Notten vormen het kernteam. Samen hebben ze een brede ervaring voor vertellingen, organisatieverandering, beleidsontwikkeling en communitybuilding.

De eerste serie verhalencafés zijn mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds en Initiatiefrijk Zwolle.
De tweede serie verhalencafés in 2019 is mogelijk gemaakt door het VSB fonds.

Kirsten Notten

Author Kirsten Notten

STORYTELLER EN STRATEEG | Mensen kunnen samen bergen verzetten. Laten we daar meer verhalen over vertellen.

More posts by Kirsten Notten

Join the discussion 3 Comments

Leave a Reply